Centar za zaštitu ptica grabljivica Grifon

Od: Miki
Kategorija: Mjesta za posjetiti Prirodne ljepote

12 km dalje od Apartmana Miki nalazi se Udruga Grifon, odnosno Centar za zaštitu ptica grabljivica. Centar je osnovan zbog učinkovitijeg rada na provedbi i promicanju zaštite prirode prvenstveno putem zaštite bjeloglavih supova, te drugih ugroženih ptica grabljivica.

Centar za zaštitu ptica grabljivica Grifon 1

Naš je Centar za zaštitu ptica grabljivica, temeljem Ugovora s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode ovlašten osigurati preuzimanje, zbrinjavanje, liječenje i skrb nađenih ozlijeđenih, iscrpljenih, otrovanih ili ranjenih, te zaplijenjenih i oduzetih ptica grabljivica iz potporodice strvinara, s ciljem povratka u prirodu. Svakom spašenom jedinkom (oporavljenom i puštenom ponovno u prirodu) doprinosi se očuvanju populacije rijetkih i ugroženih vrsta poput bjeloglavih supova, surih orlova, prugastih orlova, zmijara, Eleonorinog, sivog ili krškog sokola, te je stoga povratak u prirodu bitan korak u cjelokupnom postupku spašavanja i oporavka posljednjih hrvatskih populacija tih vrsta.Radno vrijeme centra je od 01. Svibnja do 30. Rujna od 11:00 – 18:00h.

Udaljenost od Apartmana Miki: 12 km putem lokalne ceste E65 (Lukovo – Grifon) 

Web stranica: www.supovi.hr

Miki
Apartmani Miki nalaze se u selu Donja Klada smještenom na kopnu, svega 20 km udaljenog od grada Senja u Kvarnerskom zaljevu na sjevernom Jadranu.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.