Grad Senj

Od: Miki
Kategorija: Mjesta za posjetiti Prirodne ljepote

Grad Senj je najveći grad u blizini Apartmana Miki s 3000 godina starom povijesti. Udaljen svega 25 km od nas, u gradu se može pronaći mnoštvo restorana, dućana, slastičarna, plac s svježim povrćem, disko klub, turistička zajednica, muzej, znamenitosti, bankomati, dom zdravlja, itd.

Zasigurno jedno od najatraktivnijih ljetnih zabavnih događanja na Jadranu. Šest dana i noći maškare u pravom smislu te riječi vladaju gradom, opravdavajući maksimalno sve i jedan atribut iz svog naziva.  Već od davne 1967. godine, početkom kolovoza, Senjani sa svojim gostima ovaj grad uzdižu u prijestolnicu ljetnog maškaranja istočne obale Jadrana.

city-of-senj-apartments-miki-croatia (1)

Najatraktivniji dan je subota kada oko tri tisuće maškara u velikoj karnevalskoj povorci ulicama grada plijeni pažnju oko 12 tisuća gledatelja. Uz skupine iz Senja, Rijeke i njene okoline, Zagreba, Đakova, Garešnice, Gradiške, Jastrebarskog, Siska, itd., tradicionalno se predstavljaju i skupine iz inozemstva. Ovaj Karneval pohodile su i pohađaju skupine iz: Italije (Fano), Slovenije (Ilirska Bistrica), Austrije (Pandorf), Slovačke (Senec), Češke (Frydek Mystek), Poljske (Wielun), Mađarske (Kiseg) i Švedske (Samba-Stockholm).

Tvrđava Nehaj, simbol grada Senja, sagrađena je 1558. godine pod nadzorom kapetana i generala hrvatske Vojne krajine Ivana Lenkovića. Sazidana je od materijala razrušenih crkava, samostana i kuća prvotno smještenih izvan gradskih zidina. Ima kockasti oblik, a orijentirana je prema stranama svijeta. Visoka je 18, a široka 23 m. U nju se ulazilo stepenicama preko drvenog mosta kroz uska dvostruka vrata. Zidovi su debeli 2-3, 30 m, prema vrhu se sužuju, a završavaju s kruništem na kojemu je pet malih ugaonih kula. U zidinama se nalazi oko stotinu puškarnica i jedanaest velikih otvora. Tvrđava Nehaj je za posjetitelje otvorena od mjeseca svibnja do studenog, a prema dogovoru i u ostalo vrijeme.

Udaljenost od Apartmana Miki: 30 km putem lokalne ceste E65 (Lukovo – Sveti Juraj – Senj)

Web stranica: http://www.tz-senj.hr/

Miki
Apartmani Miki nalaze se u selu Donja Klada smještenom na kopnu, svega 20 km udaljenog od grada Senja u Kvarnerskom zaljevu na sjevernom Jadranu.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.